Hardloopanalyse

Net als bij andere sporten is de techniek bij hardlopen ook essentieel. Hardlopen met de juiste techniek kan blessures voorkomen en zorgt voor een efficiënte en ontspannen loopstijl. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk om tijdens het hardlopen bezig te zijn om uw hardlooptechniek te perfectioneren.

Wat is uw loopstijl?
Voor slechts €89, 83 kunt u een afspraak bij ons maken om een hardloopanalyse te laten uitvoeren. Met behulp van een camera en een loopband, met geïntegreerde druksensoren, nemen wij uw loopstijl onder de loep. Samen analyseren we uw loopstijl en krijgt u tips, adviezen en specifieke oefeningen om uw hardloopstijl te optimaliseren..

 

Werkwijze
Het geheel duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop mailen we u de hardloopfilmpjes en de rapportage van de hardloopanalyse. In deze rapportage staan de belangrijkste aandachtspunten en de linkjes naar de korte filmpjes met de specifieke oefeningen. De volgende hardlooptraining kunt u direct aan de slag met de adviezen en tips om uw loopstijl te optimaliseren en blessurevrij te blijven hardlopen.


De opname
Als eerste wordt er een opname gemaakt van uw loopstijl waarbij de camera achter u staat, om vervolgens nog een opname te maken met de camera aan de zijkant. Het hardlooptempo bepaalt u zelf; een prettig tempo zoals u dat ook buiten gewent bent.

 

De resultaten
Wanneer de opnames gemaakt zijn nemen we de resultaten met u door. Als eerste bespreken we de bijzonderheden van de video opnames van zowel de achter- als de zijopnames. Zo analyseren we de beweging van de voeten, benen, bekken en romp en kijken we naar uw armbewegingen. In deze bespreking benoemen we de dingen die goed gaan en de aandachtspunten voor het optimaliseren van uw loopstijl. We geven u hierbij tips, adviezen en oefeningen die ondersteund worden met aparte korte videofilmpjes.

 

De drukmeting
Verder bespreken we met u de rapportage van de drukmeting. Loopt u symmetrisch, heeft u de juiste stapfrequentie en stapbreedte, zit er nog genoeg demping in uw hardloopschoen, etc. Ook hierbij geven we concrete tips, adviezen en oefeningen met behulp van korte filmpjes om uw looptechniek te optimaliseren.