Schouderklachten

Last van de schouder?
Schouderpijn is een vervelende pijn die erg kan beperken in het dagelijks leven. De klachten kunnen langzaam ontstaan of er ineens heftig zijn. Vaak is het dan lastig en pijnlijk om de arm naar boven te bewegen of de arm rond te draaien. Gewone dingen zoals tillen, boodschappen doen of stofzuigen worden ineens pijnlijk.

Het Zorgplan Schouderpijn
Bij veel mensen gaat de pijn weer over na ongeveer zes weken. Echter kan het ook voorkomen dat de schouderpijn meer dan zes maanden aanhoudt. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de pijn en de behandeling. Een goede behandeling van de schouderpijn zorgt ervoor dat de patiënt snel en juist ook goed herstelt. ook een blijvend herstel is belangrijk.

Met het Zorgplan Schouderpijn bieden we de best mogelijke zorg voor schouderpijn. Het zorgplan is een geprotocolleerd programma. Het zorgplan is ontwikkeld door fysiotherapiepraktijken van ZorgTopics en professionals op het gebied van schouderklachten. Het zorgplan gaat uit van de ernst en het soort schouderpijn. Een persoonlijke aanpak is hierbij het uitgangspunt. Met het Zorgplan Schouderpijn combineren we de laatste inzichten en richtlijnen tot de best mogelijke zorg. Gegeven door een hiervoor speciaal geschoolde fysiotherapeut. Meer dan 25.000 patiënten zijn behandeld door middel van het Zorgplan Schouderpijn van ZorgTopics.

Vergoeding
De vergoeding voor het zorgplan schouderpijn is opgenomen bij de vergoeding voor fysiotherapie. Met veel zorgverzekeraars zijn aanvullende afspraken gemaakt voor vergoeding. Op deze wijze krijgt de patiënt waarde voor zijn geld en wordt de fysiotherapeut beloond voor de kwaliteit die wordt geboden.

Fysiotherapeuten