Manuele therapie

Binnen het Academie Instituut bieden we gespecialiseerde manuele fysiotherapie aan, uitgevoerd door onze ervaren manueel therapeut. Manuele fysiotherapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen.

Onze manueel therapeut helpt patiënten die pijn ervaren bij beweging of last hebben van hun gewrichten. Klachten zoals een stijve nek, langdurige pijn in de onderrug of pijn die uitstraalt naar een arm of been kunnen hiermee effectief behandeld worden.

De manueel therapeut is een fysiotherapeut met specialisatie in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Hij kijkt niet alleen naar de gewrichten, maar ook naar andere mogelijke oorzaken van uw klachten, zoals spierproblemen, bewegingsbeperkingen en stress.

Tijdens uw eerste afspraak zal de manueel therapeut een screening uitvoeren om te bepalen of manuele therapie geschikt is voor uw situatie. Daarna volgt een uitgebreide intake, waarbij uw klachten en medische geschiedenis besproken worden. Vervolgens zal de therapeut een behandeling op maat voorstellen en uitleggen.

Mensen die manuele therapie ondergaan, ervaren vaak direct verbetering: de pijn neemt af en de bewegingsvrijheid verbetert. Dit komt doordat de therapeut tijdens de behandeling gericht werkt aan het verbeteren van de mobiliteit en functie van de gewrichten.

Fysiotherapeut