Dr. Maarten van der Worp

Naam: Dr. Maarten van der Worplogo-linked-in
E-mail: MaartenvanderWorp@AcademieInstituut.nl
BIG: 79038797804

Fysiotherapeut

Specialiteiten
■ Sportfysiotherapie & Inspanningsfysiologie
■ Manuele therapie
■ Echografie: knie & enkel

Biografie
Maarten is sportfysiotherapeut en manueeltherapeut en na zijn studie fysiotherapie aan de HU (Hogeschool Utrecht) studeerde hij bewegingswetenschappen (inspanningsfysiologie) aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Begin 2016 is Maarten gepromoveerd aan het Radboudumc in Nijmegen. In zijn promotie-traject heeft hij onderzocht wat de risicofactoren zijn voor het ontstaan van hardloopblessure en specifiek gekeken naar de hardlopersknie; een blessure die veel voorkomt.
Sinds 2020 is hij werkzaam als docent bij de Master Musculoskeletale Revalidatie aan de HAN in Nijmegen.

Vakgebied
Gezien de achtergrond van Maarten als sportfysiotherapeut en manueel therapeut is Maarten gespecialiseerd in hardlopen, verder is Maarten vooral bezig met mensen die blessures hebben aan de lage rug en benen, waarbij zijn specialiteit ligt op het gebied van diagnose en loopanalyse.

Belangrijkste publicaties:
1) Van der Worp MP, van der Horst N, de Wijer A, Backx FJ, Nijhuis-van der Sanden MW. Iliotibial band syndrome in runners. Sports medicine. 2012 Nov 1;42(11):969-92.

2) Van der Worp MP, de Wijer A, van Cingel R, Verbeek AL, Nijhuis-van der Sanden MW, Staal JB. The 5-or 10-km Marikenloop Run: A Prospective Study of the Etiology of Running-Related Injuries in Women. Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy. 2016 Jun;46(6):462-70.

3) van der Worp MP, Ten Haaf DS, van Cingel R, de Wijer A, Nijhuis-van der Sanden MW, Staal JB. Injuries in runners; a systematic review on risk factors and sex differences. PloS one. 2015 Feb 23;10(2):e0114937.

Alle publicaties
Klik hier (pubmed)