Wat is EPTe en how werkt het?
Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode binnen de (sport)fysiotherapie voor klachten aan pezen. Onder geleide van echografie (waarop u live mee kunt kijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij dry needling of acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het aangedaan gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed, denk hierbij aan pijnvermindering en het verbeteren van het herstelvermogen. De hoeveelheid stroom en de intensiteit worden tijdens de behandeling constant aangepast voor het optimale behandelresultaat. In anderen Europeesche landen is de behandeling met Percutane Electrolyse Therapie al zeer populair waar goede resultaten in de praktijk worden behaald.
Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie wordt vaak als niet pijnlijk ervaren. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. Vaak ervaart u enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel

De effectiviteit van EPTe
De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde pH waarde (mate van zuurgraad) ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is! Ook zijn er al een aantal wetenschappelijke publicaties verschenen die het positief effect van deze behandeling ondersteunen.

Bij welke indicaties is EPTe effectief?
Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen waar andere fysiotherapeutische behandelingen onvoldoende hebben geholpen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen verliezen hun regeneratief vermogen en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Denk hierbij aan langdurige klachten van:
✔ Schouderpees / Supraspinatuspees klachten
✔ Kniepees / Patellapees klachten
✔ Achillespees klachten
✔ Fasciïtis plantaris of hielspoor gerelateerd
✔ Tenniselleboog / Epicondylitis lateralis

Door wie?
Pericutane Electrolyse Therapie is onderdeel van het fysiotherapeutisch behandelproces. De behandeling op het Academie Instituut wordt uitgevoerd door Holger Drechsler (sportfysiotherapeut, echografist MSU, shockwavetherapeut). Holger Drechsler heeft als een van de eersten fysiotherapeuten in Nederland het EPTe certificaat verkregen en is bevoegd Pericutane Electrolyse Therapie bij de bovengenoemd indicaties uit te voeren.

Heeft u langdurige peesklachten en verschillende therapieën zonder goed resultaat gehad? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak voor dit fysiotherapeutisch behandeltraject.

Fysiotherapeut