Ruben Heuven

Naam: Ruben Heuven, Msc.
Email: RubenHeuven@AcademieInstituut.nl
BIG: 09921388004

Fysiotherapeut

Specialiteiten
■ Manuele therapie
■ Echografie
■ Orthopedische revalidatie
■ Persisterende (blijvende) pijn
■ EPTE therapie

Studie
Klinische Epidemiologie, Universiteit van Amsterdam (UvA)

Wat doe jij (vakinhoudelijk) bij het AI?
Ik ben fysiotherapeut, manueel therapeut (MSc) en heb me daarnaast gespecialiseerd in echografie, een medische beeldvorming techniek.
Naast mijn werk bij het Academie Instituut doceer ik echografie bij een opleidingsinstituut gericht op (para)medici. Tevens volg ik de master ‘Evidence Based Practice in Health Care’ (ofwel klinische epidemiologie) aan de Universiteit van Amsterdam.

Waarom is jouw vakgebied van belang?
Als je je bedenkt dat alleen al in Nederland twee miljoen mensen persisterende nek- en/of rugpijn hebben, dan geeft dat aan dat ons vak erg belangrijk is. Als fysiotherapeut en manueel therapeut ben je als geen ander vakgebied specialist op het houdings- en beweegapparaat. Een up-to-date fysiotherapeut kijkt naast het bewegend functioneren ook verder, bijvoorbeeld naar de rol van leefstijl, de psyche en de werkomgeving in de klachten.

Wat vind jij leuk aan jouw vakgebied, wat is jouw drijfveer?
Het leukste aan het vak fysiotherapie vind ik dat wij denkende doeners zijn. Samen met de patiënt de klachten analyseren en vervolgens tot een effectief behandelplan komen. Mijn persoonlijke drijfveer is de glimlach en waardering van patiënten als het is gelukt de behandeldoelen te behalen.

Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
Sociaal, betrouwbaar, analytisch, bevlogen en een teamspeler.

Wat is jouw motto?
Mezelf met volledige toewijding en volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten inzetten op een manier die past bij de individuele patiënt.