De praktijk

Het Academie Instituut voor Fysiotherapie PLUS is een gerenommeerd instituut dat in 1974 is opgericht als één van de eerste praktijken in Nederland en is gevestigd in een voormalig badhuis in Utrecht Oost.

Het is een middelgrote praktijk met een breed aanbod aan specialismen: sportfysiotherapie, manuele therapie, bekkentherapie, kaakfysiotherapie (orofaciale fysiotherapie), psychosomatische fysiotherapie, neurologische revalidatie, het been en arm expertise centrum en het hoofd-hals expertise centrum. Het Instituut is aangesloten bij de belangrijke netwerkorganisaties en mag zich een PLUS-praktijk noemen.

Het Academie Instituut is tevens een opleidingsinstituut. Het biedt plaats aan stagiaires van o.a. de Hogeschool Utrecht, verzorgt onderwijs voor collega-fysiotherapeuten en is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fysiotherapie en bewegingsleer. De medewerkers zijn opgeleid tot master en volgen promotietrajecten.

Op het Academie Instituut heerst een prettige intercollegiale sfeer en er bestaat een goed evenwicht tussen jongere en oudere therapeuten. Daardoor is er zowel ruimte voor ervaring als vernieuwing. De therapeut is vakbekwaam en integer en neemt zorgvuldig de tijd voor zijn of haar patiënt. Door goed te luisteren naar de patiënt kan een behandeling op maat aangeboden worden, hetgeen in de praktijk ook zeer kosteneffectief blijkt te zijn.

Bij het Academie Instituut kan de patiënt rekenen op een professionele en adequate behandeling door deskundige, enthousiaste en bevlogen fysiotherapeuten. Het contact is oplossingsgericht, vriendelijk en persoonlijk.

De drie pijlers ‘onderwijs’, ‘onderzoek’ en ‘goede zorg’ vormen de basis van het Academie Instituut.

Nieuws over het Academie Instituut

Blijf op de hoogte!

Ketenzorg voor (kwetsbare) ouderen

Binnen het Academie Instituut hebben verschillende disciplines de hand...

Lees meer

Ruimte te huur

Het Academie Instituut heeft nog diverse ruimtes te huur.  Heeft u i...

Lees meer

Het Academie Instituut bestaat 45 jaar!

Het Academie Instituut viert dit jaar zijn 45-jarig jubileum. Gevestig...

Lees meer

Het AI is ook geslaagd voor de praktijkaudit van Fysiotopics

Het nieuwe kwaliteitsdenken vraagt om een andere manier van toetsen: e...

Lees meer

Het AI is geslaagd voor de kwaliteitsvisitatie

De Stichting Keurmerk Fysiotherapie visitatie is onderdeel van de Keur...

Lees meer

Holger in het tijdschrift van Fyzzio over Percutane Electrolyse

...

Lees meer