De praktijk

Het Academie Instituut voor Fysiotherapie PLUS is een gerenommeerd instituut dat in 1974 is opgericht als één van de eerste praktijken in Nederland en is gevestigd in een voormalig badhuis in Utrecht Oost.I am text block.

Het is een middelgrote praktijk met een breed aanbod aan specialismen: sportfysiotherapie, manuele therapie, bekkentherapie, kaakfysiotherapie (orofaciale fysiotherapie), psychosomatische fysiotherapie, neurologische revalidatie, het been en arm expertise centrum en het hoofd-hals expertise centrum. Het Instituut is aangesloten bij de belangrijke netwerkorganisaties en mag zich een PLUS-praktijk noemen.

Het Academie Instituut is tevens een opleidingsinstituut. Het biedt plaats aan stagiaires van o.a. de Hogeschool Utrecht, verzorgt onderwijs voor collega-fysiotherapeuten en is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fysiotherapie en bewegingsleer. De medewerkers zijn opgeleid tot master en volgen promotietrajecten.

Op het Academie Instituut heerst een prettige intercollegiale sfeer en er bestaat een goed evenwicht tussen jongere en oudere therapeuten. Daardoor is er zowel ruimte voor ervaring als vernieuwing. De therapeut is vakbekwaam en integer en neemt zorgvuldig de tijd voor zijn of haar patiënt. Door goed te luisteren naar de patiënt kan een behandeling op maat aangeboden worden, hetgeen in de praktijk ook zeer kosteneffectief blijkt te zijn.

Bij het Academie Instituut kan de patiënt rekenen op een professionele en adequate behandeling door deskundige, enthousiaste en bevlogen fysiotherapeuten. Het contact is oplossingsgericht, vriendelijk en persoonlijk.

De drie pijlers ‘onderwijs’, ‘onderzoek’ en ‘goede zorg’ vormen de basis van het Academie Instituut.

Nieuws over het Academie Instituut

Blijf op de hoogte!

Aankondiging: Promotie Simone Gouw

Promotie Simone Gouw Op woensdag 8 mei zal Simone, orofaciaal en psy...

Lees meer

Buurtzorg Utrecht Wilhelminapark is sinds 1-1-2019 op het Academie Instituut gevestigd.

Buurtzorg Utrecht Wilhelminapark is sinds 1-1-2019 op het Academie Ins...

Lees meer

Nieuwe samenwerking tussen het Odensehuis en het Academie Instituut

Met ingang van november heeft het Academie Instituut een nieuwe samenw...

Lees meer

Vierde publicatie voor Simone

De relatie tussen bruxisme en stress en angst, maar ook met middelenge...

Lees meer

Sportletselspreek uur in december

Prof. dr. Frank Backx, hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij het U...

Lees meer

Snel, betrouwbaar en efficiënt echo-onderzoek

Het Academie Instituut beschikt sinds september 2018 over de Vinno E35...

Lees meer