De praktijk

Academie InstituutHet Academie Instituut voor Fysiotherapie PLUS is een gerenommeerd instituut dat in 1974 is opgericht als één van de eerste praktijken in Nederland en is gevestigd in een voormalig badhuis in Utrecht Oost.

Het is een middelgrote praktijk met een breed aanbod aan specialismen: sportfysiotherapie, manuele therapie, bekkentherapie, kaakfysiotherapie (orofaciale fysiotherapie), psychosomatische fysiotherapie, neurologische revalidatie, het been en arm expertise centrum en het hoofd-hals expertise centrum. Het Instituut is aangesloten bij de belangrijke netwerkorganisaties en mag zich een PLUS-praktijk noemen.

Het Academie Instituut is tevens een opleidingsinstituut. Het biedt plaats aan stagiaires van o.a. de Hogeschool Utrecht, verzorgt onderwijs voor collega-fysiotherapeuten en is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fysiotherapie en bewegingsleer. De medewerkers zijn opgeleid tot master en volgen promotietrajecten.

Op het Academie Instituut heerst een prettige intercollegiale sfeer en er bestaat een goed evenwicht tussen jongere en oudere therapeuten. Daardoor is er zowel ruimte voor ervaring als vernieuwing. De therapeut is vakbekwaam en integer en neemt zorgvuldig de tijd voor zijn of haar patiënt. Door goed te luisteren naar de patiënt kan een behandeling op maat aangeboden worden, hetgeen in de praktijk ook zeer kosteneffectief blijkt te zijn.

Bij het Academie Instituut kan de patiënt rekenen op een professionele en adequate behandeling door deskundige, enthousiaste en bevlogen fysiotherapeuten. Het contact is oplossingsgericht, vriendelijk en persoonlijk.

De drie pijlers ‘onderwijs’, ‘onderzoek’ en ‘goede zorg’ vormen de basis van het Academie Instituut.

ai1aiai2

Nieuws over het Academie Instituut

Blijf op de hoogte!

Sportletsel spreekuur met sportarts

Prof. dr. Frank Backx, hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij het U...

Lees meer

20 duizendste patiënt ingeschreven!

Meld u zich aan? 20.000 anderen zijn u reeds voorgegaan. Op 2 mei 2017...

Lees meer

Belangrijke data in mei en juni

Het Academie Instituut is op de volgende dagen gesloten in mei en juni...

Lees meer

Gewichtsconsulent, nieuw bij het Academie Instituut

Vanaf 1 april kunt u bij het Academie Instituut terecht voor  gewicht...

Lees meer

Laat uw conditie testen op 21 februari!

Er zijn weer fitheidstesten in 2017! Op dinsdag 21 februari 2017 vinde...

Lees meer

Nieuwe behandelmethode: percutane electrolyse onder echogeleiding (Epte)

Wat is EPTe en Hoe werkt het? Percutane Electrolyse Therapie is een ni...

Lees meer