De praktijk

Academie InstituutHet Academie Instituut voor Fysiotherapie PLUS is een gerenommeerd instituut dat in 1974 is opgericht als één van de eerste praktijken in Nederland en is gevestigd in een voormalig badhuis in Utrecht Oost.

Het is een middelgrote praktijk met een breed aanbod aan specialismen: sportfysiotherapie, manuele therapie, bekkentherapie, kaakfysiotherapie (orofaciale fysiotherapie), psychosomatische fysiotherapie, neurologische revalidatie, het been en arm expertise centrum en het hoofd-hals expertise centrum. Het Instituut is aangesloten bij de belangrijke netwerkorganisaties en mag zich een PLUS-praktijk noemen.

Het Academie Instituut is tevens een opleidingsinstituut. Het biedt plaats aan stagiaires van o.a. de Hogeschool Utrecht, verzorgt onderwijs voor collega-fysiotherapeuten en is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fysiotherapie en bewegingsleer. De medewerkers zijn opgeleid tot master en volgen promotietrajecten.

Op het Academie Instituut heerst een prettige intercollegiale sfeer en er bestaat een goed evenwicht tussen jongere en oudere therapeuten. Daardoor is er zowel ruimte voor ervaring als vernieuwing. De therapeut is vakbekwaam en integer en neemt zorgvuldig de tijd voor zijn of haar patiënt. Door goed te luisteren naar de patiënt kan een behandeling op maat aangeboden worden, hetgeen in de praktijk ook zeer kosteneffectief blijkt te zijn.

Bij het Academie Instituut kan de patiënt rekenen op een professionele en adequate behandeling door deskundige, enthousiaste en bevlogen fysiotherapeuten. Het contact is oplossingsgericht, vriendelijk en persoonlijk.

De drie pijlers ‘onderwijs’, ‘onderzoek’ en ‘goede zorg’ vormen de basis van het Academie Instituut.

ai1aiai2

Nieuws over het Academie Instituut

Blijf op de hoogte!

Artrose aan heup of knie in de basisverzekering

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen oefentherapie bij...

Lees meer

Academie Instituut haalt effecitiviteits audit!

Op 8-9-2017 heeft het Academie Instituut een Effectiviteits Audit en V...

Lees meer

Conditie testen bij het Academie Instituut

Er zijn weer fitheidstesten in 2017! Op dinsdag 17 oktober 2017 vinden...

Lees meer

Sportarts spreekuur in september

Prof. dr. Frank Backx, hoogleraar klinische sportgeneeskunde bij het U...

Lees meer

Anton en Simone geven onderwijs op Universiteit Gent

Anton en Simone verzorgen begin 2018 op de faculteit geneeskunde van d...

Lees meer

Onderwijs Hogeschool Utrecht

Afgelopen voorjaar is er door Anton en Simone de 6-daagse keuzemodule ...

Lees meer