Sportpsychologie

Dr. Yannick Balk (1988) heeft een achtergrond in de Sociale & Gezondheidspsychologie (specialisatie Sportpsychologie) en heeft in het najaar van 2018 zijn promotieonderzoek naar mentaal herstel van trainingen/wedstrijden onder (top)sporters en (top)coaches afgerond. Daarnaast biedt hij mentale training en begeleiding aan sporters die het maximale uit zichzelf willen halen op fysiek en mentaal gebied.

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is mentale training en/of begeleiding zelden gericht op het “oplappen van gebroken sporters”. Mentale training omvat grotendeels het scheppen van voorwaarden voor optimale prestatie. Wilt u werken aan uw mentale vaardigheden om uw prestaties te optimaliseren? Of heeft u moeite met het vasthouden aan een (revalidatie)schema? Angstig om weer voluit te sporten?

Mentale training/begeleiding is o.a. gericht op:

– Het stellen van de juiste doelen
– Presteren onder druk
– Optimale concentratie
– Bouwen aan zelfvertrouwen
– Omgaan met negatieve gedachtes
– Herstellen van blessures

Vergoeding
De kosten zijn €35,- incl. verplichte btw per sessie (25 minuten). Helaas wordt begeleiding door een sportpsycholoog door de meeste ziektekostenverzekeraars niet vergoed.

Yannick is aangesloten bij NLsportpsycholoog®, een landelijk collectief van samenwerkende sport- en prestatiepsychologen. Alleen sportpsychologen met de juiste, wetenschappelijke opleiding en voldoende ervaring mogen de titel NL sportpsycholoog® voeren. Ook is hij lid van het European Network for Young Specialists in Sport Psychology.

Dr. Yannick Balk / Sport- en prestatiepsycholoog

 

T: 06-42975897
E: info@thementalside.com
W: www.thementalside.com