Podologie

Jacqueline Montrée is ooit gestart als eerste vrouwelijke schoenmaker met een uitbreiding in haar vakgebied door een opleiding voor “orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen” te volgen. Dit was haar kennismaking met het vak Orthopedie.

Zij heeft gedurende 7 jaar het vak van schoenmaker gedoceerd aan aspirant schoenmakers in de leeftijdscategorie 16 tot 54 jaar aan de toenmalige Kennis- en Opleidingencentrum SVGB te Nieuwegein. Het SVGB is in 2010 verhuisd naar Utrecht en heet nu Dutch HealthTec Academy.

In de avonduren heeft zij gedurende 2 jaar een aanvullende opleiding gevolgd tot Podoposturaal Therapeute. Na deze kennisinjectie bleek dat de patiënt met lichtere voorzieningen net zo goed, zo niet beter, te helpen was. Na 10 jaar ervaring in de orthopedie heeft zij definitief gekozen voor PodoPosturale Therapie en is in 2005 gestart met haar eigen praktijk  “PodoService”, Rigastraat 1, 3404 CG IJsselstein.

Podoposturale Therapie heeft een bijzonder goede aansluiting met de vakgebieden Fysiotherapie, Osteopathie, Manuele Therapie, Cesartherapie, Mensendieck en het vakgebied Voetverzorging door pedicures. Een samenspel tussen deze therapieën en voetverzorging maakt meer mogelijk dan ieder afzonderlijk en zorgt voor een hoge klanttevredenheid.

PodoService is niet alleen werkzaam te IJsselstein maar ook bij fysiotherapiepraktijken etcetera te Boxtel, Zaltbommel, Leerdam, Baarn, Zeist, Maarssen, Utrecht, Amersfoort en Oostvoorne.

In 2010 is Jacqueline gestart met een algemeen medische opleiding op HBO-niveau en september 2011 geslaagd. Ook volgt zij een 4-jarige opleiding voor voetreflexzonetherapie. Voor het 1e t/m 3e jaar is zij ook geslaagd. Nu nog een laatste eindexamen in 2014 en een op vrijwillige basis afsluitende studiereis naar China (2015/2016) om daar nog andere technieken in een Chinees ziekenhuis te zien en te leren.

In 2013 is zij gestart met de opleiding tot register-podoloog bij de Stichting LOOP.

“Kennis en vaardigheden kun je nooit genoeg hebben” is haar motto.

Contactgegevens
Telefoonnummer: 06-13808330
E-mailadres: jackymontree@podoservice.info