Coach & Cranio

In een wereld die steeds sneller verandert, is het meer en meer zoeken naar de juiste balans: werk én privé, ratio én intuïtie, resultaat én bezieling, welzijn van de organisatie én welzijn van het individu. Als coach en therapeut help ik jou om die balans te (her)vinden.

Binnen Coach & Cranio begeleid ik mensen met levens- en loopbaanvraagstukken, vanuit het besef dat alles en iedereen in relatie tot elkaar staat. Verbinden van hoofd, hart en lijf speelt daarbij een belangrijke rol. Dat helpt de weg te vinden naar heelheid, naar wie je werkelijk bent.

In het Academie Instituut ben ik gevestigd als craniotherapeut. Cranio, voorheen bekend als craniosacraal therapie, is een lichaamsgerichte therapie die in de jaren ’70 vanuit de osteopathie is ontwikkeld in de V.S. en inmiddels wereldwijd wordt toegepast. Het heeft als uitgangspunt dat lichaam en geest een dynamisch evenwicht vormen, beschikken over zelfherstellend vermogen en dat een gezond lichaam natuurlijk, soepel en vrij beweegt. De oorspronkelijke naam is ontleend aan de botstructuren die vanaf de schedel (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum) het centrale zenuwstelsel omgeven.

Cranio werkt met zachte en subtiele technieken, die diepgaande werking hebben op in het bindweefsel opgeslagen spanningen en het zenuwstelsel. Door plekken van vastgehouden spanning voelbaar te maken en samen op zoek te gaan naar het verhaal dat je lichaam hiermee wil vertellen, kan het weefsel deze spanning weer loslaten en ontstaat er ruimte. Ruimte om te verwerken, te doorbreken, te herstellen, weer grip te krijgen, te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen en weer vrij te bewegen.

Ik ben registertherapeut, aangesloten bij de VBAG en het RBCZ, waardoor je bij de meeste verzekeraars voor vergoeding in aanmerking komt vanuit het aanvullend pakket. Het eigen risico wordt daarbij niet aangesproken.

Ontdek op coachencranio.nl hoe Cranio jou verder kan helpen: KLIK HIER.

Martine Folkersma MSc
+316 4278 6526
martine@coachencranio.nl