Ron Verweel

Naam: Ron Verweel, Msc.logo-linked-in
Email: RonVerweel@Academieinstituut.nl
BIG: 59058282104

Fysiotherapeut

Specialiteiten
■ Manuele therapie
■ Kaaktherapie

Biografie
Ron heeft na zijn VWO eerst Bewegingstechnologie (HBO: medisch/technisch georiënteerd) gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en gelijk hier achteraan Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, vanwege zijn interesse in de therapeutische vaardigheden. Ron is eerst het werkveld in gegaan om ervaring op te doen als fysiotherapeut en met de jaren is de interesse voor het musculoskeletale domein alleen maar toegenomen. Op dit terrein wilde Ron zich verder ontwikkelen en eind augustus 2016 heeft hij met succes de masteropleiding orthopedische manuele therapie (OMT) aan de Hogeschool Utrecht afgerond.

Vakgebied
Kwalitatieve zorg kunnen bieden, met patiënten samenwerken en hulp bieden tijdens een
gezondheidsprobleem met reële doelen. Vooral op het musculoskeletale domein met wervelkolom gerelateerde klachten.

Wat doe jij (vakinhoudelijk) op het AI?
Fysiotherapeut / orthopedisch manueeltherapeut MSc, begeleiding medior/senior stagiaires, betrokken nekprotocol nekpijn, samenwerking HU: assessmentbeoordeling HU studenten.

Waarom is jouw vakgebied van belang?
Het houdings- en bewegingsapparaat maakt dat wij kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Bij fysiek problemen kan de manueeltherapeut een uitkomst zijn, omdat hij gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Wat vind jij leuk aan jouw vakgebied, wat is jouw drijfveer?
Kwalitatieve zorg kunnen bieden, met patiënten samenwerken en hulp kunnen bieden tijdens een gezondheidsprobleem met reële doelen.

Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
Rustig, zorgzaam, verantwoordelijk, gemotiveerd, doener.

Wat is jouw motto?

Nature does not hurry, yet everything is accomplished.