Anouk Janssen

Naam: Anouk Janssen
Email: AnoukJanssen@AcademieInstituut.nl
BIG: 99924309704

Fysiotherapeut

Specialisaties
■ Parkinson fysiotherapeut
■ Klachten aan de schouder, arm, pols en hand
■ Ouderen
■ Echografie: Schouder

Studie
Fysiotherapie Wetenschappen, Universiteit Utrecht

Wat doe jij (vakinhoudelijk) bij het AI?
Ik ben algemeen fysiotherapeut en daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de revalidatie van de schouder, elleboog, pols en hand en de doelgroep ouderen. Daarnaast ben ik aangesloten bij het Parkinson-netwerk en behandel ik zodoende veel mensen met de ziekte van Parkinson.

Naast mijn werk bij het Academie Instituut volg ik de master Fysiotherapiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. De combinatie van werken in de praktijk en mijn wetenschappelijke master zorgt ervoor dat ik goed op de hoogte ben van de meest recente vakliteratuur.

Waarom is jouw vakgebied van belang?
Het (zo optimaal mogelijk) functioneren van het lichaam is voor de meeste mensen erg belangrijk. Indien er klachten zijn aan het houdings- en beweegapparaat kan ik als fysiotherapeut bij dragen aan een zo spoedig mogelijk herstel door een juist behandeltraject uit te stippelen die past bij het klachtenbeeld. Daarnaast kan ik als fysiotherapeut bijdragen aan het stimuleren van gezond beweeggedrag. Bewezen is dat gezond beweeggedrag gedurende de dag verscheidende klachten in de toekomst kan voorkomen.

Wat vind jij leuk aan jouw vakgebied, wat is jouw drijfveer?
Het leukste aan het vak fysiotherapie voor mij is dat ik samen met de patiënt kan werken aan de revalidatie van lichamelijke klachten. Ik geef uitleg over de klacht, waardoor er meer kennis en begrip ontstaat bij de patiënt. Vanuit dit begrip kan er aan de hand van de doelstellingen van de patiënt en altijd in samenspraak met de patiënt, gestart worden met de meest effectieve therapie. De therapie heeft als doel het zo snel mogelijk klachtenvrij functioneren in het dagelijkse leven en het realiseren dat de patiënt dit zelfstandig in de toekomst kan behouden.

Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
Positief, aanpakker, doorzetter, ambitieus en open.

Wat is jouw motto?
Een zo goed mogelijke therapie geven aan iedere patiënt, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis binnen het vak fysiotherapie. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen plezier krijgt in een vorm van bewegen!